Valdalen hjorteoppdrett

Valdalen gård er en gammel gård som tidligere drev med husdyrproduksjon. Først med melkeproduksjon og senere sauehold. Rovdyrsituasjonen medførte at sauehold ble svært vanskelig og ble lagt ned. 

Hjorteoppdrett er en tiltalende produksjon med tanke på dyrevelferd, der dyra går fritt i store hegn. Formålet er produksjon av Norges mest utsøkte viltkjøtt.

Hjortekjøttet har kyllingens magerhet og kaloriinnhold, laksens omega-3 og hjortens vitaminer og milde gode smak. Det lave fettinnholdet gjør at hjortekjøttet ikke harskner like lett som annet kjøtt, og er svært lagringsdyktig. Hjortekjøtt inneholder få allergener, og inngår derfor som proteinkilde i diettprogram for folk og kjæledyr som er allergiske eller intolerante mot andre typer kjøtt.

 

Hjorteoppdrettet blir landbruksproduksjonen på gården. Det etableres i første omgang med inntil 30 livdyr, for så å bygges opp i mot 100 livdyr. Gården har fått tilleggsjord og har mulighet for å gjerde inn inntil 250 daa beiteareal.

Hjorten er en stor ressurs. Den gir oss først og fremst et utsøkt kjøtt, men også anvendelig innmat, et flott skinn med varm pels og myk hud, et anvendelig og vakkert gevir, i tillegg til trivsel og rike opplevelser for den som steller dyra eller de som besøker et hjorteoppdrett.

Om noen år vil kortreist mat få en helt ny betydning for oss på Valdalen gård.