Sommer

Våren, sommeren og høsten gir utallige muligheter for opplevelser. Mulighet for aktivt turliv, jakt og fiskemulighetene er mange. Bær- og sopplukking. Det er mange flotte dagsturmuligheter med utgangspunkt i Valdalen gård.

Valdalen Gård ligger rett under skoggrensen på 800 MOH, midt mellom Gutulia og Femundsmarka nasjonalparker, og har rikelig med muligheter for turer både sommer og vinter. For sommerbruk er det merkede stier til Gutulia, Sylen, Svukuriset og Grøvelsjøen. Det er mange fine sjøer og bekker / elver i området, som har fiskemuligheter for alle, både for store og små, både ved vei og langt inn i ødemarka. Fiskekort for Engerdal fjellstyres område, kan kjøpes på inatur.no, via SMS eller hos forhandlere. Det er ypperlige muligheter for padling i området, kano kan leies hos Femund canoe camp på Sorken. En kort biltur vil ta deg til områdets fineste badestrand, om du skulle trenge litt avkjøling i sommervarmen.

Guidede opplevelser

Femund Friluft tilbyr guidete turer. Femund Friluft holder til på Elgå, men gjennomfører også turer i vårt område. Flotte guidede turer og opplevelser både sommer og vinter.

Renbiten tilbyr guidede turer og opplevelser med samisk innhold.

Linker til aktiviteter.

Fæmund II, båttrafikk på Femund.

Renbiten, samiske matopplevelser, aktiviteter og kultur.

Engerdal fjellstyre, administrerer bla. fiske og jakt på statsalmenningen.

Inatur, Salg av jakt og fiskekort.

Fjällbondegården, en titt inn i den gamle fjellbondekulturen.

Blokkodden, villmarksmuseum på Drevsjø.

Femund canoe camp, utleie av kano.

Femund friluft, guidede turer og opplevelser.