Muligheter for alle

Valdalen Gård ligger rett under skoggrensen på 800 MOH, og har rikelig med muligheter for turer både sommer og vinter. For sommerbruk er det merkede stier til Gutulia, Sylen, Svukuriset og Grøvelsjøen.

Det er mange fine sjøer og bekker / elver i området, som har fiskemuligheter for alle, både for store og små, både ved vei og langt inn i ødemarka. Fiskekort for Engerdal fjellstyres område, kan kjøpes her hos oss. Det er ypperlige muligheter for padling i området, kano kan leies ved Sorken. En kort biltur vil ta deg til områdets fineste badestrand, om du skulle trenge litt avkjøling i sommervarmen.

Det er 4 km til svenskegrensen, og 10 km til svensk butikk på Storsetra, her finnes også restuarant, om du skulle ønske en bedre middag. Norsk butikk finner du på Elgå ved Femunden, 18 km unna. Her anløper også rutebåten Femund 2, som kan ta deg inn i ødemarka, eller bare på en sightseeing tur, på Femund fjellstue får du kjøpt et godt måltid mat.

På vinteren har vi oppkjørte skiløyper som går sammen med det svenske løypenettet, og utgjør ca 120 km med fine preparerte sammenhengende løyper. Det er ca 11 km til alpinanlegg ved Grøvelsjøen, og 47 km til Idre Fjell, der det foruten stort alpinanlegg blandt annet også finnes utendørs og innendørs svømmebasseng, tennisbaner, bowlinghall, sportsforretning mm. Gården er et utmerket utgangspunkt for turer både sommer og vinter, om du vil beseire fjelltoppene i området, eller bare ut og koke kaffe.

Sommer og vinter

Valdalen er mulighetenes rike, for den som søker stillhet, nærhet til naturen og vakre omgivelser for opplevelser.

Du kan lese mer om mulighetene sommer og vinter under menypunktene sommer og vinter.